V pondělí 24. února 2014 proběhly v hasičské zbrojnici ve Studenci závěrečné zkoušky k získání odznaků odborností mladých hasičů. Zkoušky začaly v 17:00. Ve zkušební komisi seděli: zkoušející Miroslava Vanclová, starosta SDH Studenec Vladimír Hamáček, Eva Linková a Jiří Vancl. Mladí hasiči, kteří se zkoušek zúčastnili, získali potřebné informace pro zvládnutí zkoušek na pravidelných pondělních schůzkách a samostudiem.

Plnily se zkoušky odznaků odborností: preventista – junior, strojník – junior a kronikář. Děti čekala pouze ústní zkouška, kterou všechny zvládly na jedničku.

Tento rok si odznáček odneslo 16 mladých hasičů. A tady jsou: strojník  – junior: Eliška Hamáčková, Barbora Vanclová, Dominik Pekárek, Petra Bachtíková, Filip Ulman, Jan Gulík, Tomáš Podzimek, Nikola Hamáčková, Martin Jerie, Denis Šabata, Ondřej Vaníček a Daniel Mečíř preventista – junior: Lukáš Link, Adam Kalenský a Josef Vancl kronikář: Barunka Vanclová, která se stará o kroniku mladých hasičů Děti za své znalosti získaly doklad o splnění zkoušky odznaků odbornosti, malý odznáček, zápis do průkazky mladého hasiče a samolepku splnění zkoušky do členské průkazky. Ještě jednou dětem za snahu moc děkuji a srdečně  jim gratuluji. vedoucí mladých hasičů: Miroslava Vanclová